Egy írás a Szent Anna réti kápolnával kapcsolatban.

NEM ÉPÜL FEL AZ ANNA RÉTI KÁPOLNA
1944 decemberében került elhelyezésre az Anna-réti Engesztelő kápolna alapköve, ekkorra Pestet már elérték a szovjet csapatok, így az építkezés meghiúsult.
A háború után másodszor is próbálkoztak a kápolna felépítésével, de az 50-es években nem valósulhatott meg.
2018-ban a Hegyvidéki Önkormányzat ötletpályázatot írt ki abból a célból, hogy a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra, “Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék a normafai helyszínnel a Világ Királynője Engesztelő Kápolna emlékével kapcsolódhat a kongresszus során tervezett esemény sorozathoz.”
A pályázatot csend követte, megtörtént 2021-ben a világkongresszus. majd tavaly ősszel az építési hatóság nyilvános adatbázisából derült ki, hogy az önkormányzat beadta az építési engedély kérelmét, erről mi számoltunk be elsőnek.
Megtörtént a közbeszerzési eljárás is, a kivitelezési szerződés idén június 20-án került aláírásra (az önkormányzat részéről nem a polgármester, hanem Váczi János”polgármesteri tanácsadó” írta alá).
A kápolna felépítésének harmadik próbálkozása sem járt sikerrel, mert július 22-én, azaz 32 nap után a szerződés megszűnt.
(Visited 1 times, 1 visits today)