A csíksomlyói kegyszobor 500 éves jubileumának ünneplése a Mária Rádióban

Csíksomlyó a magyaroknak és a székelyeknek szent helye, legfőbb imádságos találkozási pontja. 2014-15-ben ünnepeljük a kegyszobor keletkezésének 500 éves évfordulóját.

Ez alkalomból a csíksomlyói kisbazilika 2014. szeptember 14 – 2015. szeptember 15. között minden napra teljes búcsújogot kapott a Vatikántól.

A Mária Rádió célja és reménye, hogy a jubileumi év során – s ne csak a pünkösdi búcsú idején – számos testvérünk ellátogasson a magyarság legnagyobb Mária-kegyhelyére. Így a Mária Rádió műsoraival és rendezvényeivel egyaránt csatlakozik e jeles jubileumhoz. A Mária Rádió – A Csíksomlyói Szűzanya rádiója Évet hirdet, melyet október 20-án hétfőn nyit meg. A jubileumi év jegyében a Mária Rádióban rendszeresen hangzik el imádság és szentmise a csíksomlyói kegyhelyről, továbbá számos új műsor is indul, valamint az év során több alkalommal is olyan tematikus nap lesz hallgató a rádióban, mely a csíksomlyói kegyhely történetével, a búcsújárással, valamint a székely nép történelmével foglalkozik. A Mária Rádióban elmaradhatatlan tanúságtételek között számos megindító történetet, hallunk, amelyek ékes bizonyítékai Mária végtelen édesanyai szeretetének. A Mária Rádió havonta megjelenő magazinjában állandó rovatot szentel a Csíksomlyón zajló eseményeknek, tervezi honlapján megjeleníteni a kegytemplom belsejét is, hogy az érdeklődők interneten is rendszeresen követni tudják az eseményeket. A rádió több pályázatot is hirdetni kíván a jubileumi évhez kapcsolódóan.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?