Újra lesz Élő Rózsafűzér zarándoklat Csíkszeredában, október 15-én

Október 15-én újra lesz Élő Rózsafüzér zarándoklat Csíkszeredában. Az Erdélyi Mária Út Egyesület, a csíkszeredai plébániák és az Erdélyi Cursillo közösen 2012. szeptember 8.-án szervezték meg az első Élő Rózsafüzér zarándoklatot Csíkszeredában, a következő mottóval: „Készítsétek az Úr útját!” Mt. 3,3.

  Ez lesz a harmadik ilyen zarándoklat. Reggel 8,3o-kor gyülekező a taplocai Mindenszentek templomban és innen indulunk 9 órakor. A stációk megtalálhatóak a csatolmányban.

A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fűzünk Csíkszereda köré, imával és énekszóval átölelve a várost. A zarándoklat a résztvevők lelki épülését, gazdagodását is szolgálja. Alkalmat ad egymás jobb megismerésére, a városi templomok, kegyhelyek felkeresésére és az itteni plébániai közösségek bemutatkozására. A zarándokok egyénileg, de szervezetten is érkezhetnek a feltüntetetett indulási pontokhoz.

Imádkozni fogunk a városért, a városban és környékén élő valamennyi emberért és a családokért.

Azért imádkozunk, hogy omoljanak le azok a falak, amelyek a város és környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják. Ezzel a békés, jókedvű, imádságos együttléttel egy lépést teszünk egymásért és a világért és Krisztus egyházáért. Ez a város és környéke a mi földi otthonunk, az itt megtett zarándokút segít találkozni egymással és Jézussal!

Imádkozunk városunk és országunk vezetőiért, hazánk népének szellemi, erkölcsi, és hitbeli megújulásáért.

Kérlek, vegyetek részt a zarándoklaton és népszerűsítsétek ismerőseitek körében. Jó lenne, ha minél többen bevállalnák, hogy végigjárják a teljes 16 km-es szakaszt, de azoknak is örvendünk, akik két stáció között kísérnek majd el.

Szeretettel várunk! Érted is imádkozunk!

Barátsággal, Péterfi Attila – Csongor.

https://romkat.ro/2022/10/18/a-csikiak-testi-lelki-egeszsegeert-ajanlottak-fel-az-elo-rozsafuzert/

(Visited 74 times, 1 visits today)