Krakkó érseke: a keresztények feladata, hogy megváltoztassák a világot

Stanisław Dziwisz bíboros, krakkói érsek nagyböjti üzenetében határozottan elítéli a természeti törvénnyel szemben álló törvényjavaslatokat.

A keresztény képviselőknek kötelessége, hogy szembeszegüljenek az emberi méltóságot veszélyeztető törvényekkel, amelyek nem vallják, hogy a házasság egy férfi és egy nő egysége, nem védik az életet a fogantatás pillanatától kezdve – írja nagyböjti üzenetében Dziwisz bíboros.

Hangsúlyozza: „Krisztus minden tanítványának hivatása és kötelessége, hogy szembeszegüljön a gonosszal, akkor is, ha emberek alkotta törvénybe van foglalva; nem fogadhatnak el olyan viselkedésmódokat, amelyeknek semmi közük Isten törvényéhez.”

Stanisław Dziwisz határozottan kijelenti: a keresztényeknek feladata, hogy megváltoztassák a világot. „Jézus Krisztust nem ismerő testvéreinket az evangéliumtól távoli szempontok vezérlik, amelyek gyakran távol állnak a természeti törvénytől is, saját tetszésük szerint akarják irányítani a világot” – emeli ki a krakkói érsek.

Lengyelországban is politikai vita folyik olyan alapvető értékekről, mint a házasság, a család, az emberi élet. A bíboros elítéli azokat a – természeti törvénnyel szemben álló – törvényjavaslatokat, amelyek a homoszexuálisok közötti házasság legalizálására, a mesterséges megtermékenyítésre vonatkoznak – tájékoztat a SIR.

Magyar Kurír

(Visited 30 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?